Miten hoidamme

Osteopaattinen hoito voi sisältää nivelten mobilisaatiota ja manipulaatiota tai erilaisia pehmytkudoskäsittelyitä.

Mobilisaatio on rauhallisesti suoritettava liike, jolla pyritään lievittämään nivelen kipua ja/tai parantamaan liikettä.

Manipulaatio on tarkkarajainen, pienellä voimalla annettava impulssi nivelkapselille, jonka tarkoituksena on vapauttaa nivelen normaali liikkuvuus ja lievittää kipua. Manipulaatiossa pysytään aina nivelen normaalissa liikelaajuudessa ja se on turvallinen sekä tehokas hoitomuoto osaavan henkilön suorittamana.

Pehmytkudostekniikoista käytetään usein trigger- eli kipupistepainantaa ja lihaskalvo- eli myofaskiatekniikoita. Lisäksi perinteiset urheiluhieronnan otteet ja rentouttavat käsittelyt ovat usein osana hoitoa.

Akupunkiota käytämme pääsääntöisesti tuki- ja liikuntaelimistön jännitystilojen ja kipujen hoitoon.

Erittäin tärkeässä roolissa useimpien tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidoissa ovat asiakkaan itsensä suorittamat lihasten vahvistukset ja venytykset sekä lihaksen verenkiertoa lisäävät liikeharjoitteet. Onnistuneen terapian kannalta esimerkiksi jännealueen vaivoissa vahvistavat harjoitteet ovat kaikkein tärkein kuntoutukseen vaikuttava tekijä.

Hoito sisältää lisäksi neuvontaa ja ohjausta. Esimerkiksi välilevynpullistumassa saatetaan kieltää tietyt oireita pahentavat aktiviteetit tai lihasvammojen kohdalla ohjata aineenvaihduntaa ja kudoksen korjautumista tehostavaa toimintaa.
kuvaKuvassa Jukka Liukkonen käsittelemässä asiakasta